Egbert loopt naar Rome, dag 40!

Het lied dat eigenlijk in mijn hoofd zou moeten zitten is Four seasons in one day. Mijn tocht richting de Alpen zat vol harde regen, hagel, een beetje sneeuw en uiteindelijk zon. Het lied dat eigenlijk in mijn hoofd zat,was Doe effe normaal van Normaal. Waarom? Geen idee. Ik blijf achtervolgd worden door slechte muziek die opeens in me opkomt. Ik ga steeds meer richting het hooggebergte. Morgen staat er een zware Alpenetappe voor de deur. Hier in La Garde, vlakbij Sembracher, zit ik in een Gite met een prachtig uitzicht. Het is een familiebedrijf. De baas, Monsieur Pascal, is erg aardig. Hij is alleen constant aan de telefoon zodat de rest van de familie alles regelt. Omdat het Monsieur Pascals verjaardag is, ben ik uitgenodigd om mee te eten vanavond: racletten. Toen ik hier aankwam, zaten er nog 12 militairen die op training zijn hier in de bergen. Stiekem ben ik wel blij dat ze zijn vertrokken: ontelbare lege blikken bier, mannenbladen en andere zaken die je op clichématige wijze met militairen kunt associëren, lagen nog in het verblijf waar ik nu slaap. Ik ga nog even in de zon zitten, want morgen krijg ik waarschijnlijk weer sneeuw!

Route: Saint Maurice- La garde, 29 km. Via Evionnaz, Pisse Vache, Martigny en Bovernier.