Egbert loopt naar Rome, dag 39!

Vanmorgen regende het, dus mocht ik, gekleed in mijn groene regenponcho, door het mondaine Montreux marcheren. De gasten van het Palace Hotel keken wat verstoord op toen ik daar voorbij kwam. Montreux heeft het hoog Prince de Lignac-gehalte. Mensen zijn er rijk en delen dat graag met anderen. Het was leuk om daar eens een kijkje te nemen. Na Montreux en Villeneuve liet ik het meer achter me en vervolgde ik mijn weg in de richting van Aigle. Dat was meteen een stuk minder mondain, maar ook mooi. De hoge bergen doe ik de afgelopen dagen voor me zag liggen, zag ik nu om me heen opdoemen. In Saint Maurice slaap ik in de abdij. De bejaarde pater die mij mijn kamer wees, heeft al drie verschillende aanvangstijden voor het eten genoemd. Ook kwam hij er na een kwartier wrikken met een sleutel achter dat hij in het verkeerde gebouw bezig was mijn kamer te vinden. Ik heb besloten morgen niet in Martigny te slapen, maar een kilometer of 10 verder te lopen, zodat ik een goedkope slaapplaats heb. Dat betekent dat ik, als alles goed gaat, al op zondag Italiƫ zal binnen komen.

Vevey – Saint Maurice, 38km. Via Montreux, Villeneuve en Aigle.