Egbert loopt naar Rome, dag 38!

Route vandaag: Van Epalignes naar Vevey, 24 km via Lausanne, Lutry, Cully, Rivaz en Saint Saphorin.

Kathedraal Lausanne:

Dit zijn de terrassen van Lavaux. Hier worden druiven verbouwd. Deze terrassen staan op de Unescolijst:

Geen dag is hetzelfde. Ik geniet van de veelzijdigheid van Zwitserland. Een paar dagen geleden liep ik door besneeuwde bergen, vandaag ben ik de Zwitserse Riviera binnen gekomen. Vanmorgen werd ik volledig uitgerust wakker. Ik ben volledig opgeladen tijdens mijn dag in Epalinges. Het was een soort kuuroord: heerlijk eten, fijne douche, sauna, heerlijk bed en hele lieve mensen, die zo goed voor me hebben gezorgd, terwijl ze me niet eens kenden. Na een korte afdaling , kwam ik in Lausanne uit, een gezellige, sfeervolle stad. In de kathedraal daar heb ik een stempel gehaald. Daarna ben ik langs het Lac Leman (meer van Genève) richting Vevey gegaan. Het was prachtig: aan de ene kant het meer met daar achter besneeuwde bergen. Aan de andere kant de terrassen van Lavaux, wijngaarden in terrassen tegen de berg op. Door het mooie weer en het water met daaraan terrassen kreeg ik een Mediterraans gevoel. Ik voel Italië naderen! Ik slaap in een hostel in Vevey, een klein oud stadje waar het mondaine leven van de Riviera ( morgen zal ik Montreux passeren ) al een beetje te voelen is, maar waar ook rust heerst. Charley Chaplin heeft hier de laatste jaren van zijn leven doorgebracht. Er staat een standbeeld van hem. Dat je het even weet!

 

GEZOCHT: een slaapplek voor aanstaande vrijdag in Martigny!