Egbert loopt naar Rome, dag 37!

Het is prachtig weer vandaag. Voor het eerst in tijden had ik weer zonnebrand nodig. Hierdoor ( het mooie weer, niet de zonnebrand) waren er ook meer mensen op straat. Ik kan nu zeggen dat de Zwitsers die ik ben tegengekomen bijzonder vriendelijk en hartelijk zijn. Vanmorgen kreeg ik een vorstelijk ontbijt van Madame Nicolet. Het bleek nodig. Ik moest niet alleen flink klimmen vandaag, ik moest ook een zelfbedachte en daardoor risicovolle route volgen. Het lukte allemaal automatisch vandaag en rond half 3 kwam ik via een bospad Epalinges binnengelopen. Daar werd ik opgewacht door Ria Geussens en haar dochter Aline, die me een stukje tegemoet waren gelopen. Epalinges is een prachtig dorp, dat tegen Lausanne aan ligt. Het huis is geweldig, op een berg met een prachtig uitzicht. Ook hangt het vol schilderijen van Ria, die ook exposeert in Lausanne. Ik ben geweldig ontvangen met zelfgebakken wafels. Bijna al mijn kleren zitten nu in de wasmachine. Ik kom hier helemaal tot rust: een toplocatie.

 

Route vandaag: Chavornay naar Epalinges via St.Barthelemy, Bioley-Orjulaz, Etagneres, Morrens en Cugy. Een afstand van 25 kilometer.