Egbert loopt naar Rome, dag 35!

Vanmorgen, toen ik uit mijn raam keek, zag ik sneeuw, veel sneeuw. Het leek wel kerstvakantie, maar dan zonder gezelligheid. Zondag in Zwitserland, iedereen zit binnen. Ik moest eerst Col des Etroits beklimmen om in Sainte Croix te komen. Het wandelpad omhoog leek op een slecht onderhouden versie van Efteling attractie Fata Morgana: het was een beek met daarom heen onheilspellende geluiden. Ik nodig archeologen uit om te achterhalen waar het bewandelbare deel van het pad ooit was. Na Sainte Croix begon de afdaling naar Yverdon-les-Bains. De sneeuw veranderde in regen en het werd warmer. Het pad waarover ik mocht afdalen, was goed. Hier is alles zo goed aangegeven, dat ik mijn kaart en boekje op een gegeven moment maar heb weg gedaan. Op dit moment ben ik in een soort jeugdherberg waar ik binnen ben gelaten door een groep jongeren die hier woont. Ik moet tot 17.00uur wachten tot er iemand me komt binnen laten. Zwitserland geeft me tot nu toe alle ontberingen die ik had verwacht en gevreesd, maar ik kan niet anders zeggen dat ik het geweldig vind. De mensen lijken wat terughoudender dan in Franrijk, maar zijn erg vriendelijk en behulpzaam als ik ze iets vraag. Morgen ga ik weer verder. Ik begin de smaak echt te pakken te krijgen!

 

Vandaag 26 kilometer: L’Auberson via Sainte Croix, Vuiteboeuf en Montagny naar Yverdon-les-Bains.