Egbert loopt naar Rome, dag 33!

Van Mouthier Haute Pierre is Egbert via Ouhans, Goux-des-Usiers en Sombacour naar Pontarlier gelopen, een afstand van 31 kilometer. De dag begon niet zo fijn; alle wandelpaden waren afgezet omdat ze veel te moddering waren geworden door regen en dat is onverantwoord om op te lopen. Dat betekende 12 kilometer omlopen op voornamelijk provinciale wegen. Ook moest hij 4 kilometer lopen over een weinig inspirerend industrieterrein. Daar kwam hij een man tegen die vroeg wat Egbert aan het doen was. Toen hij uitlegde dat hij onderweg was naar Rome lachtte de man hem uit. Hij vertelde dat er 3 dagen eerder ook al iemand voorbij was gekomen die hetzelfde had verklaard. De man zei dat er waarschijnlijk één of ander gekkenhuis was opengebroken. Onze pelgrim heeft zich hier uiteraard niks van aangetrokken en wandelde vrolijk verder. Later op de dag werden de uitzichten ook weer veel mooier en daar heeft hij ontzettend van genoten.

In Pontarlier liep hij naar binnen bij het toeristenbureau. Er was een dronken man die de dames maar niet naar buiten kregen. Ondertussen deed Egbert zijn verhaal en vroeg om info over slaapplekken in Sainte Croix. Hij had daar namelijk iets geregeld bij een jeugdherberg maar die blijkt niet meer te bestaan. De dames legden uit dat er enkel een (te duur) hotel was daar. De man begon zich ermee te bemoeien en zei dat hij daar wel een tante had wonen. Met zijn beschonken hoofd probeerde hij meteen zijn tante te bellen. Dat lukte niet. De lieve dames vroegen om het nummer en hebben zijn tante gebeld. En kijk eens aan, na veel gedoe en een Twitter en Facebook actie (nog iedereen bedankt voor het meedenken!) is de slaapplek alsnog geregeld voor morgen. Fijn! Egbert vindt het wel een klein beetje spannend omdat hij dus werkelijk geen idee heeft wie die tante is (en hopelijk niet ook zo dronken als haar neef) maar dit hoort bij het avontuur dat hij is aangegaan :).

Egbert heeft veel foto’s gemaakt vandaag maar op dit moment nog geen wifi. Later vandaag of morgenvroeg kan hij alles pas doorsturen. Zodra ze binnen zijn worden ze uiteraard toegevoegd aan dit verhaal.