Egbert loopt naar Rome, dag 32!

Egbert had het vandaag heel zwaar want het heeft de hele dag erg hard geregend. Hij liep door de bergen op 800 meter hoogte en kreeg het ondanks handschoenen en muts op een gegeven moment niet meer warm. De dag begon al niet zo fijn omdat hij vanochtend nog wifi had en nog snel even zijn mail checkte waarin 2 afwijzingen stonden van slaapplekken in Zwitserland. Flinke tegenvaller want hij had gehoopt juist bij die parochies wel terecht te kunnen. We blijven hopen dat er iets komt uit onze eerdere oproep mee te denken voor slaapadressen op zijn route door Zwitserland!

Van Etalans ging de tocht naar Mouthier Haute Pierre. Via Fallerans, Nods en Hautpierre-le-Chalet bedroeg de afstand 22 kilometer vandaag. De route was erg slecht aangegeven met gevolg dat onze pelgrim onderweg een aantal boeren heeft aangeklampt om de weg te vragen. Ze waren behulpzaam maar vrij onverstaanbaar en Egbert beschreef de boeren als een soort kruising tussen Michiel Romeyn in zijn Jiskefet tijd en Meneer Zaagmans. Maar hij heeft het uiteindelijk allemaal gevonden en zal vanavond slapen in een gastenverblijf bij een mevrouw thuis.

Egbert heeft vandaag de hele dag in zijn speciale regenponcho gelopen. Onderstaande foto stuurde hij mij nog voor zijn reis en is gemaakt bij hem thuis. Hij stuurde het toendertijd als grap en ik hoop dat hij het nog steeds grappig vindt als hij erachter komt dat ik deze foto heb gebruikt voor de dagelijkse update. Hij heeft nu namelijk geen wifi dus kan geen foto’s van vandaag posten. Sorry Egbert, hopelijk heb ik nu geen jarenlange vriendschap op het spel gezet ;).

Succes daar in de bergen, Frodo!