Egbert loopt naar Rome, dag 31!

Het is onze pelgrim gisteren gelukt hoor! Hier het bewijs van een brandende haard:

Gisteren in Besancon en Chapelle des Buis:

Vanmorgen ontving ik een pelgrimszegen in de kapel door de Fransiscanen. Daarna heb ik lang koffie gedronken met de broeders om de route door te nemen. “Le petite route” was sneller. Ik een klein bospad in. De 3 km naar het plaatsje Morre heb ik in 1,5 voltooid. Glibberend, vallend, mijn fles zoekend. Het begon ook te regenen. Ik kreeg “Druppels” van Linda, Roos en Jessica in mijn hoofd. Er valt al een fraaie soundtrack samen te stellen van alle nummers waar ik niet op zit te wachten, maar toch in mijn hoofd krijg. Helemaal onder de modder vervolgde ik mijn tocht. Verbaasd aangekeken door de mensen en koeien die ik tegenkwam. Ik merk dat ik Zwitserland nader: koeien hebben bellen, huizen lijken steeds meer op chalets en het landschap wordt steeds meer bergachtig. In Etalans slaap ik in een goedkoop hotel ( er is niets anders ). Het is ook een restaurant, cafĂ©, tijdschriftenhandel, gokgelegenheid, tabakszaak en bijeenkomstplaats voor het hele dorp. Ik heb een het idee in een onverstaanbare aflevering van Cheers terecht te zijn gekomen. De Ted Danson hier is wat tandlozer en de Kelsey Grammar mist een oog, maar verder zou het zo kunnen. Mijn kleren en mezelf heb ik gewassen onder de douche. Tijd voor een biertje!

Route vandaag naar Etalans was 28 kilometer en liep via Morne, Saone en Mamirolle.

Hey Egbert, geniet van je biertje en CHEERS!