Egbert loopt naar Rome, dag 29!

Etappe vandaag: Dampierre-sur-Salon naar Gy: 25 kilometer. Via Motey-sur-Saone, Sainte Reine en La-Chapelle-St.-Quillan.

“Een pelgrim kan het nooit alleen” zei een wijs man ooit. Ik heb geluk met mijn entourage, thuis en hier. “De entourage kan het nooit alleen” zei een wijs man ooit. En ook dat bleek te kloppen. Mijn etappe was wat eentonig vandaag: bijna alleen langs de provinciale weg. Het was een regendag, dus ik liep in mijn poncho (lees: tent). De weg vinden lukte gemakkelijk. Ondertussen was mijn moeder met de caravan op weg maar Camping Municipal in Gy. Daar aangekomen bleek dat de camping niet meer bestond. Er woonde een zigeunerfamilie in een aantal caravans. De familie bestond uit vader, moeder, 6 zoons,een bevallige dochter en een klein vervelend hondje. De dochter kreeg van de moeder opdracht sigaretten te gaan halen. Omdat de straat met de caravan erg smal was, kon Joke niet draaien met de caravan. Er moest losgekoppeld worden. Terwijl de zoons ge├»nteresseerd naar de sierdoppen van de auto aan het kijken waren, hielp de rest van het gezin (behalve het vervelende hondje) met het keren van de caravan en met het kijken naar de ruimte die overbleef voor de auto. Geen camping in Gy dus. De volgende, een paar kilometer verderop in Emagny, bleek nog niet open te zijn. Dan naar Chalezeule. Die was wel open volgens het campingboekje. De TomTom wist niet dat er de afgelopen maanden een aantal wegen was verlegd. Hij bracht Joke naar onverharde paden, grasvelden en wegen die opeens ophielden. Rustig blijven. Uiteindelijk, via wegen die niet eens op de kaart stonden, de camping in Chalezeule bereikt. Caravan loskoppelen en meteen terug naar Gy. Daar was Ik inmiddels druk in gesprek met de zigeunermoeder en haar dochter, die een tas met 5 sloffen sigaretten om haar arm droeg. De weg terug, zonder caravan, ging uitstekend. Morgen zal Joke me afzetten in Gy en daarna in een of twee dagen naar Nederland rijden. Ik zal naar Besancon lopen. Met een rugzak vol eten en goede moed voor mijn laatste week in Frankrijk. Ps: Joke heeft haar reservetelefoon in gebruik omdat haar oude toestel stuk is gegaan. Sms’jes zullen dus niet altijd worden beantwoord.