Egbert loopt naar Rome, dag 25!

Egbert sliep afgelopen nacht bij deze nonnetjes:

Gisteren heb ik bij Fraternite St. Bernard geslapen. Drie zusters die al jaren samen wonen naast een grote gevangenis. Ze praten veel met gevangenen en hun familie. De gezinnen van de gedetineerden slapen bij hen. Ze vangen ook pelgrims op. Echt hele lieve vrouwen die alleen maar goed willen doen. Ik ben vertroeteld en voelde me erg thuis. Wel werd ik om 21.00uur naar bed gestuurd. Een van de dametjes liet een traan toen ik vertrok. Vanmorgen regende het, maar toen ik vertrok was het weer droog. Het is echt te bizar dat ik nog maar 20 minuten regen heb gehad onderweg. De tocht van vandaag was lang en heuvelachtig. Ook zit ik wat hoger, dus is het soms best fris. Ik ben wederom aangevallen door een hond vandaag. Hij sprong tegen me op en beet in mijn onderbroek die ik aan een touwtje aan mijn rugzak had gehangen om te laten drogen (niet van het bedplassen, maar het wassen). Ik moest hem een flinke tik tegen zijn kop geven, anders had hij me gebeten. Dit hoort er nu eenmaal bij geloof ik. Ik slaap vannacht in Mormant, een gehucht in de buurt van Leffonds ( dat staat wel op Google Maps). Ik slaap in een luxe vakantieverblijf waar plaats is voor 11 mensen. Als het niet vol zit, mogen pelgrims er voor 10 euro slapen en ontbijten. Ik zit nu bij de open haard. Morgen loop ik naar Langres, weer een redelijk grote plek.

Van Clairvaux ging de route vandaag naar Mormant, een afstand van 37 kilometer. Egbert is gelopen via Maranville, Bricon, Blessonville en Richebourg.