Egbert loopt naar Rome, dag 21!

De reis ging vandaag van Vitry-le-Francois naar Lentilles en bedroeg 35 kilometer. Een flink stuk lopen dus. Egbert is via Frignicourt, St. Remy-en-Bouzemont, Drosnay en Chavanges gewandeld.

Het was een rustige tocht, Egbert is maar 3 mensen tegengekomen waaronder 2 andere pelgrims, een man en een vrouw. Met deze laatste 2 is hij in Lentilles een kerkje in gegaan. Terwijl hij rustig aan het rondkijken was, pakte de vrouw een fluit uit haar tas en begon vol overgave te spelen. Egbert moest hierdoor ineens denken aan een scène in de serie ‘Little Britain’ met gevolg dat hij in een lachstuip raakte. Omdat hij dat zelf ook niet echt gepast vond heeft hij geprobeerd een hoestbui te forceren zodat de vrouw niet doorhad dat hij eigenlijk heel hard moest lachen.

Vanavond slaapt Egbert in de keuken van een feestzaal, tussen ronkende apparatuur. Een beetje irritant maar hij wil niet zeuren want hij is dankbaar dat hij een gratis slaapplek aangeboden heeft gekregen.

De afgelopen dagen heeft Egbert flinke etappes gemaakt, om die reden gaat hij het morgen wat rustiger aandoen. De planning is proberen uit te slapen en dan zo’n 15 kilometer lopen. Met de dag gaat hij nu een steeds dunner bevolkt gebied in. Dat is even wennen maar hij vindt het fijn aangezien hij de afgelopen tijd al zoveel heeft meegemaakt dat hij die rust wel kan gebruiken om alle indrukken te verwerken èn te genieten van alle prachtige natuur waar hij doorheen loopt.