Egbert loopt naar Rome, dag 20!

Vanochtend om 08.00 afscheid genomen van Gerard, Marijke en Conny. Dat was even zwaar want Egbert en Conny zien elkaar waarschijnlijk pas weer in Rome maar ze hebben twee mooie dagen samen gehad en Egbert is weer helemaal opgeladen.

Vlak na Chalons-en-Champagne liep Egbert een pad op. Hij zag wel ergens een bord waarop stond dat het een verboden gebied betrof, maar hij heeft het schijnbaar niet echt helemaal geregistreerd… Hij liep langs een rivier en ineens hoorde hij een boel lawaai. Over de rivier was een soort van mat geworpen waarover tientallen gecamoufleerde mannen zich een baan schreeuwden richting Egbert. Onze pelgrim had namelijk een militair oefenterrein betreden. Oeps! Dit had wèl een leuke foto op kunnen leveren natuurlijk maar het was ten strengste verboden te fotograferen, dus Egbert is maar snel van het terrein af gegaan.

Na Chalons-en-Champagne ging de route via Sarry, St. Germain la Ville, Pogny, La Chausse en Marne, Soulanges & Couvrot naar Vitry-le-Francois alwaar hij vanavond in het klooster tussen de nonnen zal slapen. Hij kwam daar al aan om 14.00, wat betekent dat hij in een kleine 6 uur 34 kilometer heeft gelopen vandaag.

Ook in het klooster heeft Egbert al lekker geblunderd. Zo was hij helemaal blij dat hij lekker kon douchen en liep vrolijk in zijn onderbroek over de gang. Even niet nagedacht waar hij precies was waarschijnlijk, want onderweg kwam hij een paar nonnen tegen die niet echt heel vrolijk werden bij het zien van de half naakte pelgrim. Oeps 2!

Vanavond wilde Egbert gaan koken. Pasta. Volgens hem was het pannetje gewoon te klein. Wij denken dat hij gewoon iets beter op had moeten letten want toen het water ging koken bleek er teveel in de pan te zitten met gevolg dat het kleine keukenblokje helemaal vol kwam te zitten met pasta. Inclusief gootsteen. Die helemaal verstopt was geraakt. Oeps 3! De mensen die Egbert persoonlijk kennen weten dat hij, zeg maar, niet echt handig is en vandaag was dan ook de eerste keer in zijn leven dat hij een zwanenhals open heeft gemaakt. Hierdoor liep alles over, hele kastje onder de gootsteen vol zooi en pasta, kortom: hij is er maar druk mee geweest.

Morgen gaat hij opnieuw een flink stuk lopen. Vanavond dus maar vroeg naar bed zodat hij morgen misschien wat aan damage-control kan doen bij de nonnen door fit aan het ochtendgebed deel te nemen. Met kleren aan.

 

Filmpje is gemaakt door Maarten J. Boer van Turbo Turbo die op dag 2 mee heeft gelopen met Egbert: