Egbert loopt naar Rome, dag 15!

Vanochtend liep Egbert door Saint-Loup-en-Champagne. Dat is een dorp in de Franse Ardennen met, volgens Wikipedia, 223 inwoners. Een vrouw kwam haar huisje uit en wenkte Egbert dat hij koffie moest komen drinken. Na de koffie schonk ze een ander drankje voor hem in, ‘bijzonder water’ noemde ze het. Het bleek een zelfgestookt alcoholisch drankje en omdat hij niet onbeleefd wilde zijn dronk hij het op. Aangezien het pas 10.30 was kwam dit ‘bijzondere water’ nogal hard aan met gevolg dat onze pelgrim 2 kilometer verkeerd is gelopen. Zingend welteverstaan.

Eind van de middag is Egbert aangekomen in Bazancourt. Hij heeft zich gemeld in het gemeentehuis en daar kreeg hij een sleutel mee van de plaatselijke gymzaal. Hij mag daar vannacht in de kleedkamer slapen. Er is momenteel een kledingbeurs gaande in de gymzaal dus Egbert zit opgescheept met een heleboel vrouwen die allemaal komen plassen in ‘zijn’ slaapkamer. Gezelligheid :).

Wij zouden wel weten wat we gingen doen als we in een gymzaal mochten slapen. Dus, Egbert? Veel plezier met Apenkooien vannacht!

Foto is genomen bij Wil & Simon thuis op dag 13.