Egbert loopt naar Rome, dag 14!

Egbert heeft gisteren geslapen bij oud-collega Wil en haar man Simon. Het deed hem goed om even vertrouwde gezichten te zien. Vandaag is hij aangekomen in Chateau-Porcien. Er was maar heel erg kort contact mogelijk dus er zijn helaas geen verdere details om te delen.

Misschien een mooi moment om nog eens uit te leggen waarom Egbert dit doet en zich laat sponsoren.

Ga je het hele stuk lopend?

Ja, ik ga lopend, wandelend. Dus niet hardlopend. In het verleden heb ik marathons en meerdaagse hardloopevenementen voltooid voor stichting No Guts No Glory. Hardlopend naar Rome is helaas niet mogelijk. Fysiek wel, planmatig niet. Er zou altijd iemand bij me moeten zijn en dat is niet haalbaar.

Waarom loop je voor No Guts No Glory?

Ik kende Sander Gerritsen goed en daardoor heb ik zijn ziekteproces en alles wat met NGNG te maken had van dichtbij meegemaakt. Zelf heb ik geen kanker gehad, maar ik heb wel twee keer op het randje gelegen. De laatste keer in 2004, door zinloos geweld. Ik ben hier uitgekomen dankzij mijn doorzettingsvermogen. Mensen die de keuze maken om ervoor te gaan, in een lastige situatie, verdienen mijn steun.

Hoe ga je de reis indelen?

Ik wil in 100 dagen naar Rome lopen. Dat betekent dat ik gemiddeld ongeveer 25 kilometer per dag ga lopen. In de praktijk zal het er op neerkomen dat ik bij sommige etappes meer kilometers maak. Zo kan ik af en toe een rustdag nemen en kan ik in de Alpen kortere etappes plannen.

Waarom Rome en niet bijvoorbeeld Santiago?

Rome betekent meer voor mij persoonlijk. Ik ben Italiëfan. Daarnaast is de route naar Rome meer onbegaanbaar. Ik zal minder medepelgrims tegenkomen en het zal lastiger zijn goede paden en slaapplekken te vinden. Deze uitdaging trekt me aan. Sander Gerritsen ging niet lang voor zijn dood met zijn vader naar Rome. Hij gooide een muntje in de Trevifontein. Dat betekent dat je er ooit terugkomt. Ik ga voor Sander een muntje naar Rome brengen.

Hoe kunnen mensen jou steunen?

Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor NGNG. Mensen die mij willen sponsoren kunnen contact opnemen met EllenNGNG@gmail.com. Daarnaast hoop ik ook veel aandacht en meer bekendheid voor NGNG te krijgen. Ik ga updates bijhouden tijdens mijn reis op de site van de stichting en hoop dat het via de social media wordt gedeeld door mensen. Ook vind ik het leuk als mensen berichtjes achterlaten bij mijn updates!

Sander Gerritsen *26-02-1970 † 13-07-2011 oprichter van stichting No Guts No Glory :

Egbert probeert alles uit zijn leven te halen en zoveel mogelijk te genieten. Hij gunt dat mensen ook die hier niet altijd een keuze in lijken te hebben door kanker en gebrek aan financiële middelen om wellicht levensverlengende behandelingen te kunnen krijgen.  Hij wil daarom veel geld ophalen. Wat hij in ieder geval bereikt, is dat mensen hoop krijgen en geraakt worden door deze actie en daardoor zelf ook in actie willen komen. Dat is prachtig! Geniet allemaal maar flink van deze mooie lente avond. Gewoon, omdat het kan.