Egbert loopt naar Rome, dag 8!

Egbert heeft het stukje voor vandaag zelf geschreven:

Vandaag heb ik 44 kilometer gelopen. Van Hoegaarden via Jodoigne, Ramilles, Eghezee en Cognelee. Het grootste gedeelte (40km) liep ik over de Ravel 2, een fietspad dat rechtdoor Hoegaarden naar Zuid België loopt. De familie Cossey waarbij ik gisteren verbleef, was erg gastvrij. Ze hadden een oude schuur omgebouwd tot gastenverblijf. Vanmorgen had ik met de kinderen een gesprek over het Junior Songfestival. Daarom zat ik de hele dag met Ralf Mackenbachs ‘Click Clack’ in mijn hoofd.

Na 4 km hoorde ik een fietser naderen. Het was mevrouw Cossey die mijn boterhammen kwam nabrengen. Wat een gastvrijheid. Verder ben ik de taalgrens overgestoken en het Frans gaat me aardig af.

Het was vooral een psychisch zware tocht: steeds rechtdoor, er kwam geen einde aan. De bordjes verschilden ook van elkaar. Was Namen eerst 3,5 km, zo’n 20 minuten later was het opeens 4 km.

Ik zit nu in een jeugdherberg in Namen die eigenlijk vol was, maar er is eergisteren een school uitgestuurd vanwege overlast. Ik deel de kamer met een cliché Amerikaan die de hele tijd zegt dat de gebouwen in Amerika groter zijn dan hier.

Morgen loop ik naar Dinant (Woesthof), maar 30 km. Ik hoop dat mijn voeten het dan weer doen!