Egbert loopt naar Rome, dag 7!

Afgelopen nacht sliep Egbert in het klooster van Averbode. Hij had er interessante ontmoetingen met onder andere een man uit BosniĆ« die om de zoveel tijd een periode in het klooster slaapt om beter om te kunnen gaan met zijn opgelopen oorlogstrauma’s. Pater Pol was alleen een beetje streng: “A ge nie op tijd bij het ontbijt zeit kom ik oe haolen!” maar verder heeft hij het daar goed naar zijn zin gehad. 

Van Averbode ging de reis naar Zichem, Scherpenheuvel en in Molenbeek-Wersbeek werd Egbert aangesproken door Eddy die wilde weten wat Egbert aan het doen was met z’n grote rugzak. Toen hij het verhaal hoorde liep hij meteen zijn zaak in (de enige echte “Frietkot Eddy” jawel!) en gaf hem water, cola en een worst. Egbert eet geen vlees dus die worst heeft hij later geschonken aan een zwerver in Tiemen.

Tiemen omschrijft Egbert alsof hij in een aflevering van ‘Jambers’ was beland. Hij besloot dan ook maar snel door te lopen en is vanavond terecht gekomen in Hoegaarden alwaar hij bij een gezin met drie kleine kinderen mag logeren. Dat wordt morgen vroeg wakker worden dus ;). Hij heeft vandaag 37 kilometer gelopen en ligt een dag voor op zijn schema. Egbert vertelde dat hij geen last meer heeft van zijn rug nu hij de helft van de inhoud van zijn rugzak in Tilburg achter heeft gelaten, wel begint hij pijnlijke voeten te krijgen maar hij weet dat hij daar nu even doorheen moet.

Vandaag moest hij veel denken aan de film ‘The Straight Story’ waarin een oude man een roadtrip onderneemt op zijn grasmaaier om zijn zieke broer op te zoeken. In deze film zie je veel vergezichten en heeft de hoofdpersoon bijzondere ontmoetingen met lokale bewoners met ieder hun eigen verhaal. Egbert geniet hier ontzettend van.

Morgen gaat de reis naar Namen en daar heeft hij nog geen slaapplek kunnen regelen. Wie kan er helpen? Mocht je iets weten, mail dan naar EllenNGNG@gmail.com . Alvast bedankt!