Egbert loopt naar Rome, dag 5!

Egbert heeft vandaag het oude smokkelpad genomen, beter bekend als het Bels Lijntje. Deze route gaat van Tilburg via Riel, Alphen, Baarle Nassau naar Turnhout en is 30 kilometer lang. Het was mooi loopweer en vooral een mooie route om te lopen omdat het grootste deel door de natuur ging. Egbert is vandaag een aantal fietsers tegengekomen die stopten om te vragen wat hij aan het doen was. Het was goed om nu NGNG kaartjes uit te kunnen delen met informatie hoe mensen hem en zijn actie kunnen volgen.

Gisteren heeft hij deze visitekaartjes gekregen, met dank aan LowieKopie Tilburg en TurboTurbo. Hopelijk gaat dit ook extra sponsors opleveren!

Ik sprak Egbert vanmiddag even, toen hij op een bankje zat vlak voor de Belgische grens. Hij vond het vreemd om nu ècht over de grens te gaan en hiermee afstand te doen van zaken als Facebook, Twitter en WhatsApp. Maar vooral keek hij ernaar uit om zonder al deze prikkels, zijn hoofd leeg te kunnen gaan maken de komende tijd. Volledige focus op de reis te kunnen leggen.

In Turnhout aangekomen ging het even mis, Egbert verdwaalde op zoek naar het adres waar hij vannacht zal slapen. Een hoop Belgen hebben hem uiteindelijk moeten helpen om hem op de plek van bestemming te krijgen, allemaal even vriendelijk, behulpzaam en vermoedelijk ook zeer geduldig ;). Vandaag heeft Egbert in totaal 34 kilometer gelopen.

Vanavond slaapt hij bij twee uitermate gezellige acteurs. Weer een compleet ander gezelschap en andere setting. Morgen gaat de reis naar Averbode.

Nou België, zijn jullie klaar voor onze NGNG pelgrim?