Egbert loopt naar Rome, dag 4!

Na een goede nacht geslapen te hebben in een prachtig appartement (dank Lex!) vertrok Egbert vanochtend om 09.15 vanuit Breda richting Dorst. Na Dorst (wat hij niet had, ondanks de enorme sterke drank collectie van Lex) werd de route steeds rustiger. Egbert liep een flink stuk door de natuur en de ruis die gisteren overheerste door al het vrachtverkeer verdween. Via Rijen ging de tocht naar Hulten en daar kreeg Egbert het even zwaar omdat hij last kreeg van zijn rugzak. Hij heeft dan ook besloten bijna de helft eruit te halen en enkel de hoogst noodzakelijke spullen mee te nemen. Ondanks de pijn aan zijn schouders en rug had hij goede zin want hij verheugde zich op zijn aankomst in Tilburg omdat hij wist dat daar vrienden zouden zijn om hem op te wachten en hij vanavond zijn vriendin nog even zou zien. Daarnaast was het vandaag natuurlijk fantastisch mooi weer waar we allemaal wel van genoten hebben 🙂

Rond 16.00 had Egbert er 28 kilometer opzitten en liep hij in Tilburg de Korte Heuvel op waar vrienden, oud-collega’s èn zelfs oud-leerlingen hem verwelkomden met een flink applaus.

De baas van de Irish Pub kwam meteen aanzetten met een flinke Guinness “for some courage” en Egbert heeft lekker even bij kunnen komen op het terras.

Egbert omschreef de afgelopen eerste loop-dagen als een proloog en dat het voelt alsof het morgen ‘echt’ gaat beginnen want dan loopt hij Nederland uit. Daardoor zal het lastiger zijn contact te onderhouden met zijn achterban en zal hij meer op zichzelf aangewezen zijn. Hij vindt het spannend maar heeft er vooral ontzettend veel zin in, en wij ook!