Wens voor Mirelle

Ik ben Mirelle, 41 jaar, de vrouw van Robert en de moeder van Jip (13), Jori (11) en Lasse (8). Sinds de geboorte van de kinderen had ik jarenlang veel last van blaasontstekingen. Tot op enig moment de antibiotica niet hielp en uit onderzoek bleek dat ik blaaskanker had. Dat leek in eerste instantie goed te behandelen, want het was niet spier invasief. Mijn blaas is verwijderd en ik kreeg een urinestoma. Dat verliep allemaal goed en de chirurg was optimistisch. Tot uit het laboratoriumonderzoek na de operatie bleek dat er toch wat kwaadaardige cellen in de lymfeklieren zaten die ze hadden weggehaald. Een periode van chemotherapie volgde en toen was er de hoop dat dit afdoende was.

De kanker bleef meer dan een jaar weg, maar afgelopen november kreeg ik een ontsteking bij mijn nier en dat bleek te worden veroorzaakt door een tumor die de urineweg blokkeerde. Vanaf dat moment wisten we dat ik niet meer te genezen zou zijn. Sindsdien is iedere uitslag een slechte geweest. Ondanks de immunotherapie is de kanker snel verder uitgezaaid en het zit inmiddels ook in mijn longen. Half mei werd ik opgenomen met longembolie en was de prognose heel slecht. Als ze niks zouden doen of de laatste behandeloptie zou niet werken, dan moest ik rekening houden met weken tot een paar maanden. Ze zijn direct gestart met de medicatie en ik ben ik ieder geval de laatste vier weken niet echt achteruitgegaan. De volgende scan zal moeten uitwijzen of de medicatie de kanker ook echt terugdringt. Intussen probeer ik nu alles uit het leven te halen wat er in zit en de lieve mensen om mij heen helpen daar enorm bij.

Mijn motto is: “Vier de liefde, vier het leven”. We zijn een paar dagen naar de Efteling geweest met de familie, we vierden onze trouwdag aan het strand, we gingen een weekend met de kinderen naar een vakantiepark, we gaan binnenkort puppy knuffelen bij het dierenasiel in Amsterdam.

No Guts No Glory heeft er voor gezorgd dat er ook nog een muzikaal hoogtepunt komt. Zo maar op de bank bedachten we dat het wel heel cool zou zijn als Jacqueline Govaert een liedje zou komen spelen op onze piano die sinds kort in de kamer staat. Mijn man is gaan mailen en heeft gewoon gevraagd of dat zou kunnen. Best een brutale vraag eigenlijk, maar tot onze grote verrassing kregen we al snel bericht dat het ging lukken. Fantastisch! Naast ons gezin mogen mijn zusje en mijn beste vriendin er ook bij zijn. We gaan er enorm van genieten!      

Met liefde hebben we kunnen regelen dat Jacqueline Govaert met haar zus Anne thuis komt zingen voor Mirelle en haar gezin. Ontzettend bijzonder en fijn dat zij dit komen doen. We wensen jullie alvast een heel mooi muzikaal moment toe in jullie huis.

Help je mee om muzikale wensen uit te laten komen?

Dank je wel.

Het maakt verschil.