Doneren (bedrijven)

Bedrijven hebben fiscaal voordeel bij het schenken aan goede doelen. Wij stellen iedere bijdrage bijzonder op prijs. Een bedrijf kan ons op verschillende manieren steunen;
– incidentele gift (op de doneerpagina kan dit veilig via iDEAL of overmaken op rekeningnummer
  IBAN: NL61 TRIO 0198 4024 49 t.n.v. Stichting No Guts No Glory
– structurele bijdrage (een vast bedrag – vanaf €3,50 – per maand, die kan ook via de doneerpagina)
– partner worden (neem contact op voor de mogelijkheden)

ANBI-status = belastingvoordeel

Als een bedrijf een geldbedrag schenkt aan een goed doel, en dat goede doel heeft de ANBI-status, dan is dat bedrag aftrekbaar van de winst. Dit geldt dus ook voor de giften aan onze stichting. Wanneer de gift hoger is dan €227,- , is de gift volledig aftrekbaar. Je kunt per jaar maximaal een bedrag ter grootte van 10% van de fiscale winst van het bedrijf aftrekken.

Bijvoorbeeld: Een bedrijf doet een schenking aan Stichting No Guts No Glory van € 5.000. Wij hebben de ANBI-status. De schenking is aftrekbaar van de vennootschapsbelasting (25,5%) en kost het bedrijf zo in feite  € 3.725 in plaats van €5.000. Omzetbelasting (BTW) speelt hierbij geen rol.