Onze begunstigden

We willen graag zo transparant mogelijk zijn over waar het aan ons gedoneerde geld naartoe gaat. Hieronder een overzicht  per begunstigde per jaar waarin zij begunstigden werden.

2016

– Sabine

foto SabiiPer juli 2016 is Sabine begunstigde van onze stichting. Ze stelt zichzelf graag voor:
Ik ben Sabine en ik ben 14 jaar en zit op het Segbroek College in Den Haag en ga naar Havo 4. Ik woon met mijn vader Peter en moeder Ilse al jaren in Scheveningen en ik hou van de zee. Zwemmen en surfen is mijn leven. Sol is mijn broer en ik hou heel van hem! Ik heb sinds 8 november 2015 een relatie met een ongelooflijk geweldig lief vriendje, Rivaldo. <3 De afgelopen jaren heb ik steeds migraine aanvallen gehad, tenminste dat leek zo. Heel veel knallende hoofdpijn, maar vooral heel veel pijn in mijn ogen en elke ochtend misselijk wakker worden. Ik probeerde toch steeds naar school te gaan en alle toetsen in te halen, maar het lukte op den duur niet meer. De laatste ‘migraine aanval’ kreeg ik uitvalverschijnselen in de rechterkant van mijn gezicht en mijn rechteroog draait niet meer naar buiten. Dit leek ook nog bij een erge vorm van migraine te horen. Toen gingen we naar Leiden voor onderzoek. Daar deden ze een MRI-scan en het was foute boel. Ik kreeg te horen dat ik een hersentumor heb. De volgende ochtend zat ik in Rotterdam. Daar ben ik met spoed geopereerd. Ze hebben niet alles kunnen weghalen, omdat het in mijn hersenstam gegroeid zit. De diagnose is midline glioom graad 4, de meest kwaadaardige vorm met een hele slechte prognose. Ik voel me nu goed, mijn vader en moeder doen alles, ook in het alternatieve circuit om mij te helpen en heel veel mensen om mij heen zijn zo ontzettend lief. We krijgen heel veel goede adviezen over behandelingen. Voor mij is het duidelijk dat ik naar de privékliniek van dr. Burzynski in Houston in de Amerikaanse staat Texas wil. Hij heeft mensen met mijn soort tumor genezen. Ik heb de documentaire gezien waarin kindjes genezen zijn en na 20 jaar nog kankervrij zijn en zelf kinderen hebben gekregen. Dat is wat ik wil! En dan wil ik ook echt heel graag heel veel voor andere mensen doen. De zorgverzekering wil niets betalen omdat we geen verwijsbrief krijgen van een regulier ziekenhuis in Nederland. Dank je wel No Guts No Glory dat je mij wilt steunen!
Sabine is in de ochtend van 8 mei 2017 overleden.

Vergoeding medische kosten Sabine: € 63.178,73

– Jet

jet-img_8751Jet Putter heeft het allemaal; een dynamische baan in de media, een actief sociaal leven met een grote vriendenkring en ze is super happy met haar kinderen, Levi en Mies, en haar grote liefde Timmo. Medio 2015 krijgt Jet last van een opgeblazen gevoel in haar buikstreek. In eerste instantie maakt ze zich geen grote zorgen want ach, ze had wel vaker last van haar darmen. Als Jet na enkele onderzoeken het verpletterende bericht te horen krijgt dat er bij haar eierstokkanker is geconstateerd, wordt de grond onder haar voeten weggeslagen. Jet laat zich echter niet uit het veld slaan. Ze is van nature een optimist, een vechter en is vastbesloten om haar kinderen te zien opgroeien. Er volgen chemo’s en een zware operatie. Het herstel is langzaam maar met haar doorzettingsvermogen en een altijd positieve blik krabbelt ze weer overeind. Het leven lijkt haar weer toe te lachen. 2016 wordt haar jaar! Het goede nieuws blijkt echter van korte duur want in april 2016 is het terug, dit keer ook met uitzaaiingen in haar lever en longen. Ondanks deze mokerslag geeft Jet niet op. Naast een nieuwe reeks chemobehandelingen gaat ze ook op zoek naar andere mogelijkheden en nieuwe methoden die de kans op genezing kunnen vergroten. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg; zoveel onderzoeken en alternatieve therapieën, maar welke werkt het beste voor haar? Eind juni komt ze in contact met stichting No Guts No Glory. Omdat ze zelf door de bomen het bos niet meer ziet, is de stichting voor haar een lichtpuntje in de jungle van informatie. Ellen heeft haar enorm geholpen met haar uitgebreide kennis en ervaring over de verschillende alternatieve behandelmethodes in binnen- en buitenland. Jet ervoer haar contact met de stichting als een warm bad waarbij ze éven niet meer zèlf hoefde te zoeken en speuren naar de eventuele mogelijkheden die er voor haar ziekte waren. De financiële steun van de stichting voor de alternatieve behandelingen was ook van onschatbare waarde, temeer omdat je in een tijd van onzekerheid en zorgen je ook niet nog eens extra zorgen wil hebben over de groeiende kosten van behandelingen. Mede door No Guts No Glory kwam ze terecht bij de Hyperthermie kliniek in Amsterdam. Dit voelde zeer goed en Jet en Timmo hadden er alle vertrouwen in dat dit zou gaan werken. Toen Jet in juli complicaties kreeg door de vele chemo’s, moest ze noodgedwongen de hyperthermie tijdelijk stopzetten. Helaas heeft Jet deze therapie niet meer kunnen hervatten.
De complicaties hadden haar lichaam dusdanig verzwakt dat Jet na een zware strijd op 10 augustus jl. op 46-jarige leeftijd is overleden.

Vergoeding medische kosten Jet 2016: € 1.253,51

2015

– Lout

Lout-GaudiPer december 2015 is Lout begunstigde van onze stichting:
Mijn naam is Lout en ik ben 28 jaar. Ik woon samen met mijn lieve vriend Eric en ons hondje Bonnie, in ons eerste eigen appartement in Amsterdam. Ik voelde me altijd fit en gezond, maar helaas… in maart van dit jaar kreeg ik een epileptische aanval op mijn werk. Al snel bleek de oorzaak een hersentumor graad 4: Glioblastoma Multiforme, met een zeer slechte prognose. Ik ben inmiddels geopereerd en bestraald en krijg nog chemo tot en met januari. Gelukkig voel ik me goed en doe ik er alles aan om zowel geestelijk als lichamelijk zo gezond mogelijk te blijven. Met yoga, meditatie en gezonde voeding lukt me dat. Ik ben daardoor krachtig en heb een positieve instelling. Met die instelling vond ik behandelingen in Duitsland die mijn kansen aanzienlijk kunnen vergroten. Hieronder valt dendritische celtherapie, dat het immuunsysteem activeert om de kankercellen op te ruimen. Daarnaast zijn behandelingen als hyperthermie en papimi mogelijk, waarbij de kankercellen lokaal worden aangepakt door middel van magneetvelden en temperatuurverhoging. Het is geweldig dat deze mogelijkheden er zijn, maar omdat de zorgverzekeringen in Nederland het niet vergoeden, is er geld voor nodig. Ik ben dankbaar dat ik begunstigde mocht worden van No Guts No Glory, zodat we dat voor elkaar kunnen krijgen.
Helaas is Lout in de nacht van 1 op 2 juni 2016 overleden.

Vergoeding medische kosten Lout 2015: € 918,26
Totaal reserveringen voor Lout, bestuurlijk vastgesteld op 5 februari 2016: € 45.925
(Dit is inclusief de reservering van € 21.672,72 die eerder op 16 december 2015 door het bestuur werd vastgesteld.)

– Branko

brankoSinds augustus 2015 was de 60-jarige Branko begunstigde van No Guts No Glory. Branko was getrouwd en vader van twee liefhebbende dochters. In oktober 2014 is hij gediagnosticeerd met maag- en slokdarmkanker. Hij heeft daarvoor intensieve behandelingen ondergaan maar moest in juli 2015 helaas met spoed opgenomen worden met uitzaaiingen. Hij is toen naar huis gestuurd met de boodschap nog een korte periode (weken) te leven te hebben. De familie is op zoek gegaan naar een second opinion in Duitsland. Daar zag prof. dr. Vogl nog mogelijkheden in lokale chemotherapie (TACE behandelingen). TACE is een medische behandeling nog in de experimentele fase, die relatief weinig bijwerkingen kent en tot nu toe in een heel aantal gevallen succesvol is gebleken. De hoop was hiermee Branko’s levenskwaliteit enigszins te verbeteren en te verlengen. Omdat de verzekeraars in Nederland deze behandelingen niet vergoeden ondersteunde No Guts No Glory Branko en zijn familie hiermee. Branko is helaas op 4 december 2015 overleden.

Vergoeding medische kosten Branko 2015: € 5.395,34

2014

– Aliza

AlizaDit prachtige meisje is Aliza. Ze werd 7 jaar en had neuroblastoom kanker. Dit is een zeldzaam type kanker waar helaas nog weinig behandelmogelijkheden voor zijn.  Aliza deed mee aan een trial in Duitsland in een universiteitsziekenhuis. Het gaat om RIST en immonutherapie. Aliza is helaas op 09 mei 2015 in de armen van haar moeder gestorven.

Vergoeding medische kosten Aliza 2014/2015: geen.
Aliza’s behandeling betrof een totaalpakket, waarvoor No Guts No Glory een reservering had gemaakt. Aliza heeft van een deel van dit totaalpakket gebruik gemaakt. Dit deel is bekostigd uit de opbrengsten van de stichting voor Aliza, die haar moeder zelf al had opgezet. Stichting No Guts No Glory heeft de reservering die voor Aliza was gemaakt vervolgens vrijgemaakt voor de volgende begunstigden van No Guts No Glory. Uiteraard hebben wij de naasten van Aliza mentaal ondersteund gedurende het gehele traject en is er ook nu nog contact.

2013

Voorzitter Ellen Gerritsen schreef een verhaal over de begunstigden van het jaar 2013 dat je hier kunt lezen.

– Corine
Jeroen en CorineCorine is 34 jaar en moeder van een zoontje. Ze krijgt in Duitsland behandelingen tegen kanker die nog niet vergoed worden door Nederlandse zorgverzekeraars. “Ik weiger me over te geven en op korte termijn mijn leven, jullie allemaal en mijn heerlijke, lieve, vrolijke en ondeugende kleine ventje te verlaten. Vooral aan laatste ben ik verplicht om alles, maar dan ook echt ALLES, uit de kast te trekken om zo lang mogelijk mobiel en in leven te blijven.” Meer van Corine’s woorden kun je lezen in haar blog. Corine is helaas op 27 juni 2014 in de armen van haar geliefde overleden.

Vergoeding medische kosten Corine 2013: € 19.646,39
Vergoeding medische kosten Corine 2014: € 52.863,44

– Annemiek

Foto Annemiek ColiOnze begunstigde Annemiek, moeder van twee kinderen, in mei 2013: “Mijn leven is van onschatbare waarde. Blijk het toch betaalbaar te zijn. Alleen niet volgens mijn verzekeraar”. Annemiek schreef ook zelf over haar ‘onvermijdelijk avontuur’.  Annemiek is op 1 september 2013 overleden.


Vergoeding medische kosten Annemiek 2013: € 17.310,70

– Frans
foto fransFrans van der Elsen is 46 geworden. Hij was vader van Iko, maar ook van Ziggy en Jules want hij had net opnieuw het geluk gevonden bij Miriam. Meer over Frans kun je lezen in zijn blog.
Frans overleed in maart 2013.


Vergoeding medische kosten Frans 2013: €5000,-

2012

– Judith
foto JudithIn 2012 was Judith van Leeuwen onze begunstigde, een vrouw van 41 jaar met twee zoons van 14 en 11 jaar oud: “Mijn leven ging zijn gewone gangetje, zoals bij iedereen. Tot donderdag 22 maart 2012, de dag waarop ik te horen kreeg dat ik kanker heb in een zeer vergevorderd stadium. Het was direct zonneklaar dat ik niet meer lang te leven heb. In plaats van lamgeslagen bij de pakken neer te gaan zitten, heb ik besloten elke mogelijkheid aan te grijpen om meer tijd door te kunnen brengen met mijn jongens.” Judith overleed in januari 2013.

Vergoeding medische kosten Judith 2012: € 4.449,-
Vergoeding medische kosten Judith 2013: € 651,77

– Janna
foto Janna
Janna Chatillon was één van onze begunstigden in 2012. Ze is 33 jaar geworden. Ze was liefhebbende moeder van de kleine Siebe en Rosa en partner van Gert-Jan. Ze wilde er alles aan doen om op een zo positief mogelijke manier haar leven te verlengen. We vinden het mooi dat we daar een heel klein steentje aan hebben kunnen bijdragen. Janna overleed in juli 2012.

Vergoeding medische kosten Janna 2012: € 1.372,-

– Henny
foto HennyNa een ‘redelijk eenvoudige operatie’ aan haar galblaas in 2010, bleek dat Henny kanker had. De artsen gaven haar een nog maar een paar weken. Henny dacht daar anders over en ging op zoek naar alternatieven. Ze kwam terecht in Duitsland, startte met de behandeling en leefde nog ruim twee jaar verder. De behandeling is in Duitsland heel gangbaar, maar wordt niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Henny, haar man, familie en vrienden zijn aan de slag gegaan om een eigen stichting op te richten om geld in te zamelen vooral ook aandacht te vragen voor dit probleem. Tijdens de oprichting van de stichting van Henny heeft stichting No Guts No Glory een aantal rekeningen voor Henny betaald. Henny overleed in maart 2013.

Vergoeding medische kosten Henny 2012: € 5.365,-

2011

– Lottelies
Lottelies kopie
Lottelies von Schmidt auf Altenstadt, onze tweede begunstigde in 2011 is op 21 augustus 2012 overleden. Ze was toen 59 jaar. Lottelies was een stralende optimistische vrouw die Sander had ontmoet tijdens behandelingen in Keulen. Ze hebben veel steun aan elkaar gehad. Lottelies wilde blijven geloven in dat er een genezing voor kanker zou komen.

Vergoeding medische kosten Lottelies 2011: € 2.000,-

– Sander
Sander GerritsenSander is de oprichter van Stichting No Guts No Glory. Meer over hem lees je hier. Sander schreef zelf ook een log over zijn zeldzame vorm van kanker en de bezoeken aan de ziekenhuizen, de onderzoeken en de resultaten daarvan. Sander overleed in juli 2011.
Vergoeding medische kosten Sander 2011: € 33.691,-